ATELIER Alkema
NIEUWS
EYE Catcher - EYE Filmmuseum, Amsterdam
Opening voorjaar 2022
In 2022 opent EYE Filmmuseum een nieuwe presentatie in de permanente opstelling: de EYE Catcher. Door middel van de EYE Catcher-tablet verkent de bezoeker op associatieve wijze de collectie van 125 jaar filmgeschiedenis. ATELIER Alkema ontwerpt de ruimtelijke component. Content design: Studio Louter.
Oldrich Kerhart, detail van werk 'In het café', 1922. Bron: Museum MORE, Gorssel.

Nové Realismy - Museum MORE, Gorssel
Opening 6 februari 2022
Atelier Alkema ontwerpt de tijdelijke tentoonstelling 'Nové Realismy'. Als eerste ter wereld toont het museum een groot overzicht van de figuratieve kunst uit het Tsjecho-Slowakije van 1918 tot 1945. Een verrassende blik op het nieuwe realisme zoals dat tot bloei kwam in een turbulente regio.
beeld: Marc Haddon
Winkelmeubel en entrée balie - EYE Filmmuseum, Amsterdam
Voorziene oplevering voorjaar 2022
ATELIER Alkema ontwerpt verschillende flexibele meubels voor EYE, een winkelmeubel bij de uitgang van de tentoonstelling en een verplaatsbare ontvangstbalie bij de entreé.

Concept en tenoonstellingsscenario - Museum Nieuwkoop
Voorziene opening voorjaar 2022
Middenin het Groene Hart in Nieuwkoop, opent een nieuw museum. De collecties en kennis van vijf bestaande musea wordt hier samengebracht en leert de bezoeker straks hoe het Hollandse landschap is gevormd door mensenhanden. Atelier Alkema ontwikkelt voor dit museum het concept en tentoonstellingsscenario.
Bron: Museum Het Valkhof Kam, Nijmegen.

Restauratie en renovatie Kelfkensbos - Museum Het Valkhof Kam, Nijmegen
Voorziene oplevering september 2024
Museumlocatie Kelfkensbos is toe aan een verbouwing en een grondige renovatie waarna het museum de komende 25 jaar succesvol zijn museale taken kan uitoefenen. ATELIER Alkema ondersteunt het museum bij het ontwikkelen van het ambitieplan en programma van eisen voor de museale inrichting. Ynte Alkema is als extern projectleider betrokken bij de verbouwing en nieuwe inrichting.
Ynte Alkema © 2023