ATELIER Alkema
NIEUWS
Charley Toorop, John Rädecker met vrouw en kinderen, 1935-1938. Bron: Stedelijk Museum Alkmaar.

De Toorop Dynastie - Stedelijk Museum Alkmaar
Opening 29 september 2019
ATELIER ALkema ontwerpt voor het Stedelijk Museum Alkmaar een overzichtstentoonstelling over drie generaties Toorop: Jan Toorop, Charley Toorop en Edgar Fernhout. De tentoonstelling toont hoe de familieleden zochten naar een artistieke eigenheid, maar tegelijkertijd een onderlinge artistieke verwantschap behielden. Project in samenwerking met Cecilia Hendrikx.

Lezing 24 januari 2019
De Gorsselse Kunstkring
Ynte Alkema zal op 24 januari 2019 voor de Gorsselse Kunstkring een lezing verzorgen met als titel 'Wordt verwacht…'. Aan de hand van enkele uiteenlopende museale projecten wordt het proces van het totstandkomen van een tentoonstelling inzichtelijk gemaakt.
François Barraud, Les truites arc-en-ciel, 1931. Bron: Museum MORE.

De broers Barraud | Vier Zwitserse Realisten - Museum MORE, Gorssel
Opening 19 januari 2019
ATELIER Alkema ontwerpt de tentoonstelling van het werk van de vier schilderende broers Barraud. Hun kunstwerken zijn belangrijke vertegenwoordigers van het Europese Realisme tussen 1920-1930.

Kabbala. De kunst van de joodse mystiek - Joods Historisch Museum Amsterdam
Opening 29 maart 2019
Ynte Alkema is extern projectleider voor het project 'Kabbala. De kunst van de joodse mystiek'. Deze tentoonstelling wordt verspreid over de verschillende locaties van het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam ingericht. De tentoonstelling is een gezamenlijk concept van het Joods Historisch Museum Amsterdam en het Joods Museum Wenen.
Impressie van de bouw van het nieuwe onderkomen (bron: Stadsmuseum Zoetermeer).

Geplande opening voorjaar 2019
Stadsmuseum Zoetermeer
ATELIER Alkema ontwerpt de inrichting van de niet-museale ruimtes van het Stadsmuseum Zoetermeer. Het museum houdt zich bezig met leefstijlen (lifestyle) vanaf de jaren '50 tot nu en in de toekomst.
Ynte Alkema © Amsterdam 2019